Pazar, Haziran 15, 2025

Çalışma Alanları

Uzmanlaştığı Dil ve Konuşma Bozuklukları

Akici Konusma Kekemelik Bozukluklari​

Akıcı Konuşma (Kekemelik) Bozuklukları

Kekemelik; seslerde, hecelerde, sözcüklerde ve tümcelerde tekrarlar ve uzatmaların yanı sıra sözcükten kaçınma veya yerine koyma ile karakterize edilen normal ritmik akışın ve konuşma hızının yaygın olarak bozulmasıdır.

Konusma Sesi Artikulasyon Fonolojik Bozukluklari

Konuşma Sesi (Artikülasyon-Fonolojik) Bozuklukları

KSB; konuşma seslerini üretmede, algılamada ve/veya dili kurallarına uygun bir şekilde kullanmada yaşanan güçlükler sonucu konuşmanın anlaşılırlığının etkilenmesidir.

Gelisimsel Dil Bozuklugu

Gelişimsel Dil Bozukluğu

GDB; Özgül Dil Bozukluğu olarak da tanımlanan, dili öğrenme ya da kullanma alanlarında ortaya çıkan problemlerle karakterize, ‘Gecikmiş Konuşma’ durumundan sonra beklenen sıçramayı yaşayıp akranlarına yetişemeyen çocuklarda gözlemlenen bir bozukluktur.

Motor Konusma Apraksi Bozukluklari

Çocukluk Çağı Konuşma Apraksisi

ÇÇKA olan çocuklar sesleri, heceleri ve sözcükleri istemli üretmede sorun yaşarlar. ÇÇKA; konuşma üretimi için gereken sıralı hareketlerin motor planlaması ve programlamasındaki bir bozukluktan kaynaklanan konuşma sesi bozukluğudur.

Isitme Kaybina Bagli Dil ve Konusma Bozukluklari

İşitme Kaybına Bağlı Dil ve Konuşma Bozuklukları

İK; derecesine ve cihazlandırma zamanına göre çocuğun dil gelişimi döneminde işitsel girdinin yetersiz ve/veya eksik olması sonucu dil ve konuşma gelişiminde gecikmelere ve sesletimde hatalara neden olan ikincil dil bozukluğudur.

Otizm Spektrum Bozuklugu

Otizm Spektrum Bozukluğu

OSB; erken çocukluk döneminde ortaya çıkan, kişinin sözel ya da sözel olmayan iletişimini, sosyal ilişkilerini ve regülasyonunu olumsuz etkileyen ve sınırlı ilgi ile tekrarlı davranışları içeren karmaşık bir nörogelişimsel farklılıktır.

Danışmanlık Süreci

01

Değerlendirme

Danışan, bütüncül bir yaklaşım gözetilerek uygun bir ortamda informal gözlemler ve formal testlerin uygulanması ile değerlendirilir.

02

Danışmanlık

Değerlendirmeden elde edilen bilgiler göz önünde bulundurularak danışan için olabilecek en yararlı danışmanlık programı oluşturulur.

03

Terapiler

Danışmanlık Programı hedeflerine yönelik, bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak bilimsel ve kanıta dayalı yöntemler ile seanslar başlatılır.

Değerlendirme seansı için lütfen randevu alınız!

Etik Değerlerimiz

Birinci önceliğimiz, her zaman bireyin iyiliği ve gelişimidir. Terapilerde alınan tüm kararlar, bireyin en iyi şekilde gelişmesi ve ilerlemesi gözetilerek alınır.

Bütüncül (Holistik) Yaklaşım

Çocuğun yalnızca belirli bir problemi ya da semptomu ele alınmaz, onun yerine bütün gelişimsel alanları dikkate alınır.

Bilimsel ve Kanıta Dayalı Terapi

Terapilerde yalnızca bilimsel araştırmalarla desteklenen, etkinliği kanıtlanmış yöntemler ve stratejiler kullanılır.

İlişki ve Etkileşim Temelli Yaklaşım

Sosyal ve duygusal gelişimi desteklemek için güvene dayalı ilişkilerin kurulması ve aileler ile öğretmenlerin aktif rol almaları sağlanır.

Bireysel Terapi

Bireyin duyusal işleme, motor planlama ve dil gelişimi gibi alanlardaki farklılıkları dikkate alınarak kişiye özel stratejiler geliştirilir.